Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

subtotaal: € 0,00
Zoek: 

Voordeuren Albo

 

Hoogte en breedte bepalen deur

Stap 1 - Hoogte en breedte bepalen van de deur

Stompe deuren
Voor de hoogte meet je nauwkeurig de hoogte tussen de vloer / dorpel en de binnenmaat van de bovenkant van jouw kozijn (sponningmaat). Voor de breedte meet je nauwkeurig de binnenmaat van je kozijn (sponningmaat). Je kunt ook de exacte maat van jouw oude deur opmeten.

Opdek deuren
Voor de hoogte meet je bij opdek deuren de hoogte van de deur inclusief de opdek-rand. Meet de breedte van de deur zonder de opdek-rand.

Zodra je de hoogte en de breedte van de deur bepaald heb, kies je de standaardafmeting die hierbij hoort. Voor Nederlandse binnendeuren gelden volgens de BeoordelingsRichtLijn (BRL) deuren de volgende standaardafmetingen:

Hoogte 
- 2015 mm 
- 2115 mm
- 2315 mm

Breedte
- 530 mm
- 580 mm
- 630 mm
- 680 mm
- 730 mm
- 780 mm
- 830 mm
- 880 mm
- 930 mm

Stomp of opdek deur

Stap 2 - Stompe deur of opdek deur

Er zijn twee soorten deuren. Je hebt stompe deuren en opdek deuren. Een stompe deur valt geheel in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdek deur valt gedeeltelijk in het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren.

Draairichting deur

Stap 3 - Bepaal de draairichting van de deur

Vuistregel voor het bepalen van de draairichting: Ga aan de kant staan, waarbij je de deur naar je toe trekt bij het openen. Indien de scharnieren dan aan linkerkant hangen gaat het om een linksdraaiende deur. Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend.